Vastuullinen lainaaminen - Pyydä lainatarjoukset ja aloita lainavertailu

Kilpailutamme lainahakemuksesi vastuullisesti

Kuvake1

Vertaa pankkeja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ lainanmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa!

1. Täytä hakemus

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.

2. Kilpailutamme lainasi

Välitämme hakemuksesi noin 25 pankille ja lainantarjoajalle.

3. Valitse paras tarjous

Voit vapaasti valita juuri haluamasi lainatarjouksen.

4. Täysin riskitöntä

Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta.

Suosituimmat vastuullista lainaa myöntävät palvelut:

VertaaLainaa.fi on lainojen vertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut kotimainen palvelu. VertaaLainaa.fi palvelussa vertaat lainoja helposti ja nopeasti. Voit halutessasi pyytää VertaaLainaa.fi palvelua kilpailuttamaan yli 25 pankkia ja rahalaitosta puolestasi. Voit täyttää palvelussa maksuttoman lainahakemuksen ja saada lainapäätöksen välittömästi. Lainaa voit hakea aina 60.000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia.

VarmaLaina on kotimainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut lainapalvelu, josta voi hakea lainaa 100 - 60.000 euroa. Palvelun ikäraja on vain 18 vuotta ja lainaa voi hakea 1 - 20 vuoden maksuajalla. VarmaLaina kilpailuttaa asiakkaidensa lainahakemukset noin 30 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken, joka takaa varmasti hyvin kilpailutetut lainatarjoukset. Palvelun käyttäminen on täysin maksutonta, eikä lainatarjousten pyytäminen sido mihinkään. Lainatuotteet joita VarmaLaina kilpailuttaa ovat: Pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto ja pankkilaina. Tutustu palveluun ja pyydä ilmaiset lainatarjoukset!

Rahalaitos on yksi tunnetuimmista lainanvälityspalveluista Suomessa. Jos sinä olet lainan tarpeessa, etkä oikein tiedä mistä sitä kannattaisi lähteä hakemaan, kannattaa sinun kääntyä Rahalaitoksen puoleen. Kun jätät lainahakemuksesi Rahalaitokselle, he tarkistavat sen ja välittävät sen eteenpäin omille yhteistyökumppaneilleen. Lopputuloksena sinä saat aina hyvin kilpailutettua lainaa Suomen johtavilta pankeilta ja muilta lainapalveluilta. Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa jopa 70.000 euroon asti, maksuaika on valittavissa väliltä 1 - 15 vuotta. Lue lisää ja pyydä lainatarjous!

Sortter on kotimainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, josta voi hakea lainaa mihin tahansa tarpeeseen. Kun haet lainaa Sortterin kautta, se kilpailutetaan automaattisesti noin 25 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Sortter.fi palvelun ikäraja on 20 vuotta ja lainaa voi hakea jopa 60.000 euroon asti, maksuaika on 1 - 15 vuotta. Sortter on ainut lainapalvelu Suomessa, joka antaa kaikille lainoilleen parhaan koron takuun. Tutustu tarkemmin palveluun ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset jo tänään!

Bank Norwegian on norjalainen pankki joka toimii myös Suomessa. Suomessa Bank Norwegian toimii vain verkossa, joten heillä ei ole lainkaan kiinteää "kivijalkapankkia". Bank Norwegian myöntää pankkilainaa 1000 - 60.000 euroa ja tarjoaa lainoille 1 - 15 vuoden maksuaikaa. Suomessa Bank Norwegian on toiminut jo vuodesta 2015 asti, joten he ovat palvelleet kymmeniä tuhansia Suomalaisia erilaisissa lainaratkaisuissa. Bank Norwegian pankista voit hakea uutta lainaa, kilpailuttaa vanhat lainat uudelleen tai yhdistää useat pienet lainat yhdeksi edullisemmaksi pankkilainaksi. 

Instabank on norjalainen pankki, joka tarjoaa omia palveluitaan vain verkossa. Lainatuote jota Instabank tarjoaa on kertaluontoinen pankkilaina. Instabank tarjoaa lainoihin todella joustavan takaisinmaksun. Jokainen Instabankin asiakas saa itse päättää haluavatko he lainaan kiinteän vai joustavan maksuajan. Kiinteä maksuaika tarkoittaa 3 - 15 vuoden maksuaikaa, jota lyhennetään kuukausittain. Joustava maksuaika tarkoittaa sitä, että saat itse päättää milloin ja paljonko haluat lainaa lyhentää. Valitessa joustavan maksuajan, voit siis pitää lyhennysvapaan kuukauden juuri silloin kun haluat. Lue lisää!  

POP Pankki tarjoaa asiakkailleen monenlaisia rahoitusratkaisuja ja yksi niistä on vakuudeton kulutusluotto. POP Pankin ikäraja lainanhakijoille on 18 vuotta. POP Pankki myöntää vakuudetonta lainaa 2000 - 20.000 euroa, maksuaika on valittavissa väliltä 1 - 10 vuotta. POP Pankki on meille Suomalaisille erittäin tuttu pankki. Nyt voit kilpailuttaa myös POP Pankin täysin maksutta palvelussamme. Lue miten POP Pankki toimii ja miten voit kilpailuttaa juuri tarvitsemasi kokoisen lainan myös POP Pankilla.

Tavoitat meidät yhdellä ainoalla hakemuksella:

Yhteistyökumppanit


Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämän välityspalkkion suuruus vaikuttaa lainapalveluiden esittelyjärjestykseen.

Hae lainaa vastuullisesti ja harkiten

Lainaa ei koskaan pidä hakea kiireessä, sillä silloin se tulee yleensä haettua väärästä paikasta.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa usealla eri luotonmyöntäjällä.

Lainaa järkevästi ja kohtuudella

Lähes kaikilla meistä on jossain elämän vaiheessa lainaa ja se on ihan normaalia.

Miksi sitten jotkut meistä joutuvat ongelmiin lainojen kanssa ja toiset taas saavat suuretkin lainat maksettua ilman mitään ongelmia?

Jos sinä haluat välttää ongelmat lainojen kanssa, kannattaa sinun hakea lainaa aina järkevästi ja kohtuudella.

Yritän tässä selvittää parhaani mukaan mitä järkevä ja kohtuullinen lainaaminen tarkoittaa.

 

Mikä on järkevää lainaamista?

Järkevä lainaaminen voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan:

 1. Mistä laina kannattaa hakea.
 2. Mikä on järkevä maksuaika.
 3. Milloin lainaa on järkevää hakea.

 

Aloitetaan ensin siitä mistä laina kannattaa hakea:

Lainapalveluita on netissä kymmeniä, lainatuotteita on niin ikään tarjolla melkoinen valikoima.

Tässä monet tekevät ensimmäisen virheensä, kun hakevat itselleen täysin väärän tyyppisen lainan.

Sen suurempia esimerkkejä tähän laittamatta, tiivistän asian lyhyesti:

 • Nopeaan ja äkilliseen, mutta silti euromääräisesti pieneen lainantarpeeseen nopea apu löytyy pikavipeistä.
 • Suuremmat hankinnat kannattaa aina rahoittaa pienlainoja edullisemmilla kulutusluotoilla.
 • Pahan päivän varalle kannattaa hakea joustoluotto, jonka kulut kertyvät vain käytetystä lainasta.
 • Jos lainalla ei ole kiire, kannattaa käyttää lainankilpailutus palvelua, kuten VarmaLaina.fi tai LainanKilpailuttaja.fi.

Eli tiivistettynä: Mieti ensin mikä on sinun lainantarpeesi ja hae siihen tilanteeseen sopiva ja tarkoitettu lainatuote.

 

Mikä sitten on järkevä laina-aika?

Kannattaako lainaan aina ottaa mahdollisimman lyhyt maksuaika?

Eikö se ole viisaampaa maksaa laina pois mahdollisimman nopeasti?

Tuossa on lauseet jotka kuulee suhteellisen usein kun lainan maksuaikaa mietitään, ja tottahan tuo on.

Laina kannattaa aina maksaa takaisin niin nopeasti kuin mahdollista, mutta laina-aikaa miettiessä kannattaa ottaa huomioon muut menot ja laskut.

Jos ottaa lainan ja sille valitaan esimerkiksi 3 vuoden maksuaika sillä periaatteella että siihen me juuri ja juuri pystymme, on erittäin todennäköistä että jossain vaiheessa tuon kolmen vuoden aikana tulee tilanne, jossa rahat eivät riitäkään laskuihin, ruokaan, vuokraan ja lainan lyhennykseen.

Kun talous menee tuohon tilanteeseen, kannattaisi lainan maksuaikaa muuttaa välittömästi.

Valitettavan usein näissä tilanteissa kuitenkin turvaudutaan mielummin uuden lainan hankkimiseen, lainaa siis aletaan maksaa toisella lainalla.

Yhteenvetona voidaan sanoa että: Älä vedä talouttasi liian tiukalle, älä valitse liian lyhyttä maksuaikaa jos vähänkin epäröit maksukykyäsi.

On paljon viisaampaa valita hieman pidempi maksuaika ja hoitaa takaisin maksu kunnialla, kuin valita liian lyhyt maksuaika ja joutua sen kanssa vaikeuksiin.

 

Milloin on järkevää hakea lainaa?

Kun haet lainaa, varmista että taloutesi on tarpeeksi vakaalla pohjalla.

Älä siis hae suurta ja pitkäaikaista lainaa seuraavissa tilanteissa:

 • Jos olet vaarassa jäädä työttömäksi.
 • Jos joudut maksamaan vanhaa lainaa uudella lainalla.
 • Jos talouden pitäminen tekee jo nyt tiukkaa.
 • Jos epäilet kykyäsi maksaa laina takaisin.

 

Lähde: Takuusäätiö

Lainaa ilman vakuuksia 100 - 60.000 €
Logo