Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko auttaa lainojen vertailussa

Lainan todellinen vuosikorko kuvaa vuotuista korkoprosenttia, jonka tarkoitus on auttaa lainojen tarkemmassa vertailussa. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan kaikki kulut ja maksut jotka liittyvät lainan kustannuksiin. Todellinen vuosikorko vaihtelee haetun lainasumman ja maksuajan mukaan.

Esimerkki lainan todellisesta vuosikorosta:

Lainaa haetaan 10 000 euroa viiden vuoden maksuajalla

Lainan tilinhoitomaksu on 5 euroa kuukaudessa ja avausmaksu 0 euroa

Nimelliskorko lainalle on 5 %

Lainan todellinen vuosikorko näin ollen on 6,26 %

Lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle ovat 11 623 euroa.

 

Pankit ja lainapalvelut esittävät lainailmoituksessaan lainan todellisen vuosikoron esimerkkilainan avulla, mutta varmin tapa selvittää henkilökohtainen vuosikorko ja lainan muut ehdot, on pyytää omat yksilölliset lainatarjoukset.

Vertailun vuoksi kannattaa lainatarjoukset ottaa vertailuun mahdollisimman monesta paikasta. Lainatarjoukset kannattaa myös pyytää aina samalla lainasummalla ja maksuajalla, niin yhtenäinen vertailu on selkeämpää. Nopeuttaaksesi lainavertailua täytä Vertaalainaa.fi sivustolla yksi lainhakemus, niin lainhakemus välitetään kilpailutettavaksi hetkessä yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Jokainen lainankilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tekee hakijalle oman riskianalyysina, jonka perusteella he jättävät oman lainaehdotelmansa.

Lainavertailussa kannattaa ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään muun muassa lainan avausmaksun, nimelliskoron, mahdolliset laskutuslisät, palvelumaksun ja kaikki mitä lainan kustannuksiin sisältyy.

Muita huomioon otettavia asioita lainavertailussa on lainan kuukausierä, maksu- tai lyhennysvapaiden pitäminen, takauksen tarpeellisuus ja lainan sopivuus siihen tarkoitukseen mihin sitä haetaan. Edullinen tai nopea laina ei ole oikea ratkaisu silloin, jos se ei sovi käyttötarkoitukseen tai lainassa on jotain sellaista mikä ei vastaa odotuksiasi.

Lainatarjousta ei tarvitse koskaan hyväksyä, ellei se ole lainatarpeen tai odotusten mukainen.

 

Lainan todellinen vuosikorko

Lainalaskurin avulla hakija voi laskea itselleen sopivan lainakoron ja kuukausierän. Lainalaskuriin lisätään vain lainasumma, maksuaika ja arvion lainan todellisesta vuosikorosta. Lainalaskuri laskee tämän jälkeen suuntaa antavan arvion, miten ehdot vaikuttavat lainan korkoon ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Lainalaskuriin voi muuttaa lainaehtoja niin moneen kertaan kuin haluaa. Tämän jälkeen hakijan kannattaa kuitenkin pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoitusyhtiöltä, jotta hakija saa selville tarkat laskelmat lainasumman ja maksuajan vaikutuksista mm. lainan todelliseen vuosikorkoon.

Lainaa ilman vakuuksia 100 - 60.000 €
Logo