Nopea laina

Onko nopea laina aina kallis laina?

Kun puhutaan nopeasta lainasta, monella tulee automaattisesti mieleen pikavippi.

Pikavippi taas mielletään kalliiksi lainaksi, koska lainan maksu suoritetaan tilille noin 15 minuutissa.

Joutuuko palvelun nopeudesta siis aina maksamaan kovemman hinnan?

Entä, jos nopea laina on ainut ratkaisu akuuttiin rahatarpeeseen?

Miten lainanhakija voi itse varmistaa, että lainahakemus käsitellään nopeasti?

Alla olevassa artikkelissa pohdimme asiaa tarkemmin.

Nopea laina

Nopea laina voidaan hakea netistä millä tahansa mobiililaitteella.

Ajat ja käsitteet muuttuvat

Vuonna 2013 Suomessa tuli voimaan laki, joka koski lainamarkkinoilla olevia pikavippejä. Alle 2000 euron pikalainaa ei saanut myöntää kuin korkeintaan 50 % todellisella vuosikorolla. Pikalainapalveluiden hinnoittelussa oli kuitenkin suuriakin eroja.

Viime syksynä lakia tiukennettiin niin, että vakuudettomien lainojen nimellinen vuosikorko ei saa nousta yli 20 % ja lainan muut kulut täytyy pysyä vuoden aikana maksimissaan 150 eurossa. Tämä lakiuudistus koski siis kaikkia finanssisektorin vakuudettomia lainoja. Näitä lainoja ovat mm. joustoluotto, vakuudeton kulutusluotto sekä pikavippi.

Nopea laina ei siis enää tarkoita sitä, että lainasta joutuisi maksamaan kovemman hinnan. Enemmänkin voidaan ajatella, että lainapalvelut yrittävät lainanhakijoita ottamaan heidän lainan, koska se pystytään maksamaan tilille nopeasti.

Vielä kun haet lainaa useammalta pankilta ja rahoitusyhtiöltä varmistut, että nopea laina on myös varsin kilpailukykyinen hinnoittelultaan.

Tässä apunasi toimii maksuton lainankilpailutuspalvelumme, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä täysin samassa ajassa, kuin jos olisit hakenut lainaa yhdestä lainapalvelusta.

Yksi syy myös miksi nopea laina on mahdollista, on teknologian kehittyminen. Lainanhakuprosessi tehdään alusta loppuun verkossa, jolloin lainan käsittely tapahtuu sähköisesti, hyvin automatisoidun ohjelman kautta.

Monet lainantarjoajat pystyvät maksamaan myönnetyn lainan tilille jopa 15 minuutin kuluttua lainan käsittelystä.

 

Näin varmistat, että saat lainaa nopeasti

Muutamilla vinkeillä voit myös itse varmistaa, että saat lainaa heti käyttöösi.

Alla olevilla vinkeillä varmistat, että laina käsitellään nopeasti.

Täytä lainahakemus aina huolellisesti

Huolimattomasti täytetyn hakemuksen vuoksi lainapalvelu voi joutua kyselemään sinulta lisää puuttuvia tietoja. Tämä automaattisesti viivästyttää lainan käsittelyä.

Laina kannattaa hakea päivällä

Lainapalvelut mainostavat, että lainahakemuksen voi täyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa päivään katsomatta ja niin se toki myös on. Mutta jos tarvitset lainaa nopeasti kannattaa lainahakemus täyttää arkena mielummin heti aamusta. Tällöin lainapalveluissa on asiakaspalvelu paikalla ja he pystyvät maksamaan myönnetyn lainan nopeasti tilille. Nopea laina on heti lainansaajan vapaassa käytössä.

Valitse oikea lainatyyppi

Pikalainat ovat aina pieniä lainoja ja yleensä mitä pienemmästä lainasta on kyse, sen nopeammin lainan käsittely ja tilille maksaminen etenee. Pikavippi voidaan maksaa tilille noin 5 – 15 minuutissa. Jos tarvitset pikalainaa, ota sitä vain sen verran kuin tarvitset.

Joustoluotto on laina, johon myönnetään luottoraja. Lainaa voi nostaa luotolta aina tarvitsemansa määrän ja lainan kulut sekä korko määräytyy nostojen mukaan. Joustoluotolta tulee tehdä ensimmäinen nosto kello 7.00 – 22.00 välisenä aikana. Seuraavat nostot asiakas voi tehdä milloin vain kelloon katsomatta. Kun teet joustoluotolle siirtopyynnön, nopea laina tarvitsemallasi lainasummalla siirtyy heti tilillesi.

Kulutusluotto on laina, joka usein otetaan kulutusostoksiin, esimerkiksi suurempiin hankintoihin. Kulutusluottoa voi hakea verkosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Lainan käyttökohteen saa jokainen lainansaaja itse määrittää. Muista kuitenkin, että jos haet suurempaa lainaa on käsittelyaika aina hieman pidempi.

Lainaa ilman vakuuksia 500 - 60.000 €
Logo