Veronpalautus ennakkoon

Veronpalautus ennakkoonVeronpalautukseen tuli muutoksia vuonna 2019

Aikaisemmin veronpalautuksen maksettiin henkilöasiakkaille aina joulukuun alussa. Usein joulumyynti keskitettiin siihen viikonloppuun, kun veronpalautukset oli maksettu tilille. Monelle veronpalautukset tuona ajankohtana oli suuri pelastus joulubudjettiin.

Vuonna 2019 veronpalautuksiin tuli uusi laki, joka porrasti veropalautusten maksamisen heinä- ja joulukuun välisenä aikana. Tämä ymmärrettävästi herätti asiakkaissa monenlaisia kysymyksiä ilmoille.

Tässä alla muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen veronpalautukseen.

Käsittelemme mm. aihetta onko mahdollista saada veronpalautus ennakkoon 2020 sekä koska veronpalautukset maksetaan henkilöiden tileille?

 

Mistä tiedän saanko veronpalautusta?

Veronpalautusta maksetaan, jos henkilö on maksanut vuoden aikana liikaa veroja kuin hänen olisi tarvinnut. Tämä ylimääräinen osuus maksetaan henkilölle takaisin veronpalautuksena. Veronpalautuksen määrän henkilö näkee hänelle lähetetystä veronpalautusilmoituksesta. Veroilmoitus ja verotuspäätös postitetaan maaliskuulla tai huhtikuulla.

 

Koska veronpalautus maksetaan tilille?

Veronpalautuksen maksamiseen on tullut muutoksia. Enää veronpalautuksen maksupäivä ei ole enää joulukuulla, vaan maksupäivät on porrastettu elo -, syys -, loka -ja marraskuulle. Maksupäivään vaikuttaa mm. henkilön verotuksen päättymispäivä, mahdolliset muutokset veroilmoituksessa sekä/tai muutokset henkilön puolison veroilmoituksessa. Kannattaa myös huomioida, että jos verottaja tekee muutoksia omaan veroilmoitukseen, muuttuu samalla myös veronpalautuksessa alun perin ollut maksupäivä. Jos henkilö tekee muutoksia veroilmoitukseen lähetetään hänelle uusi verotuspäätös maksupäivän kanssa viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

 

 

Olen saamassa veronpalautusta, mutta tarvitsisin sen jo ennen maksupäivää?

Useat suomalaiset tietävät saavansa mukavan summan veronpalautusta tiettynä päivänä, mutta toisinaan rahan tarve voi tulla tarpeen maksupäivää ennen. Asia on kuitenkin niin, että Verohallinto ei voi muuttaa veronpalautuksen maksupäivää, vaikka kyseiselle rahalle olisi kuinka tarvetta tai perusteluja. Veronpalautuksen maksupäivää et voi Verohallinnon kautta aikaistaa, mutta henkilöllä on mahdollisuus hakea veronpalautus ennakkoon toisella tavalla.

 

Miten saan veronpalautuksen ennakkoon?

Veronpalautus on mahdollista saada ennakkoon hakemalla lainaa kyseinen summa. Koska henkilö hakee lainaa sen verran, kun hänelle on tulossa veronpalauksia, ei lainan takaisinmaksu veronpalautuksen maksupäivänä ole mikään ongelma eikä lainan kulut tai korkokulut pääse kasvamaan juurikaan, kun laina maksetaan takaisin melko nopealla aikataululla.

Toimi seuraavasti ja hae veronpalautus ennakkoon:

  • Katso verotuspäätöksestä paljonko saat palautuksia.
  • Siirry seuraavasti linkistä täyttämään lainahakemusta -> Hae lainaa saadaksesi veronpalautus ennakkoon.
  • Täytä hakemus huolellisesti missä kysytään mm. henkilötiedot, tarvitsemasi lainasumma sekä maksuaika.
  • Hakemuksen täyttämisen jälkeen hakemus välitetään yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi.
  • Saat hetken kuluttua alustavia lainatarjouksia ja voit valita lainapalvelun mistä voit ottaa lainaa.
  • Kun veronpalauksen maksupäivä on ajankohtainen voit maksaa koko lainan pois veronpalautuksilla.

 

Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Veronpalautus maksetaan sille tilille mikä veroilmoituksessa on mainittuna. Muista tarkistaa veroilmoituksesta tilinumero. Jos tilinumero on muuttunut tai tiedot ovat puutteelliset ilmoita niistä viipymättä Verohallintoon. Tiedoissa voi olla vain yksi tilinumero.

Sama koskee myös, jos haet veronpalautuksen ennakkoon. Muista ilmoittaa lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä lainapalveluun tilinumerosi mihin myönnetty laina voidaan maksaa. Jos tilinumeroosi tulee ennen lainan maksamista muutoksia, ilmoita niistä lainanmyöntäjälle.

Jos lainansaaja valitsee vakuudettoman kulutusluoton, maksetaan laina kertaluontoisesti hakijan tilille. Jos hakijan valinta on joustoluotto, lainansaaja voi nostaa lainaa tilille pienemissä erissä aina luottorajansa puitteissa.

Lainaa ilman vakuuksia 100 - 60.000 €
Logo